reizen
Naar Italië – IV – Verona per fiets

Naar Italië – IV – Verona per fiets

Wandelen in Valpantena en fietsend door Verona

Vanochtend werden we wakker met een stralend blauwe lucht. We kregen weer een heerlijk ontbijt geserveerd op het overdekte terras. We besluiten een pittige wandeling door de heuvels van de streek hier, Valpantena, te maken richting Santa Maria in Stelle. Een prachtige kerk met een crypte met veel fresco’s. Klein uurtje lopen heen en uurtje terug via een pittig zandpad. Mooie omgeving, mooie uitzichten en zeer aangename temperatuur. 27gr.

Casa San Michelle
Mooi veldje naast de kerk
Santa Maria in Stelle
Santa Maria in Stelle

De lunch gebruiken we op de kamer. We gaan ‘s middags nog naar Verona om de stad per citybike te bekijken. Overal staan fietsen die je voor een kwartje per uur kunt gebruiken. We zien dus alles: het oude romeinse amphitheater, beroemde pleinen en bruggen en de grote basiliek van de locale heilige Sint Zeno.

Na de bezichtiging van de kerk zitten we bijna twee uur op een terras aan het kerkplein, onder het genot van een biertje en een aperol spritz, naar spelende italiaanse kinderen te kijken. Een waar genot.

We pakken daarna onze fietsen weer op en gaan het centrum nog eens in om een paar piazza’s wat beter te bekijken. Uiteindelijk zoeken we een eenvoudig restaurant om er een pizza te eten. Dan lopen we nog een rondje rondom de arena waar net de opera nabucco is begonnen. We luisteren mee, bezoeken de prullaria shop van de arena en lopen door de binnenring alsof we er bij horen. Alle bewakers laten ons lopen. Uiteindelijk is er een zo snugger om te vragen of we misschien audience of staf zijn. Dat zijn we niet dus we gaan terug achter de hekken. We lopen naar de parking, doen de kap open en rijden in het aarde donker in een kwartiertje naar ons huis in de heuvels. Marco staat ons al op te wachten en doet de poort open. Hij wenst ons buona notte.

De basiliek van St Zeno met het beeld van de lachende Zeno
Verona Bikes
Piazza del Erbe - Verona
Het balkon van Giullietta