reizen
Naar Italië – XIV – de terugreis

Naar Italië – XIV – de terugreis

Frejustunnel, Lyon, Dijon, Reims

Om kwart over zeven zijn we volledig klaar met inpakken. We rijden weg richting Turijn om via de Fréjustunnel naar Frankrijk te gaan. Via Lyon en Dijon en Troyes willen we vandaag Reims bereiken.

De weg door de vele tunnels naar Frankrijk is gelukkig rustig en het weer is prima. We schieten dus lekker op. Na drie uurtjes zijn we zeker wel 10 tunnels gepasseerd en komt Chambery in zicht. Ik neem het stuur over van Tineke. Na nog eens drie uur naderen we Dijon. Dat gaat lekker vlot allemaal.

Het is en blijft redelijk rustig op de weg. Ook het stuk via Troyes naar Reims  gaat zeer voorspoedig. En de Caab heeft geen enkele moeite met de urenlange snelheid van 140kmh. Om 16uur zijn we verdorie al bij Reims. We besluiten nog wat verder door te rijden. Doordat het zo rustig is is het relaxed rijden en schieten we erg op. Valk voor de Belgische Ardennengrens bij Rethel stoppen we wat langer en eten broodjes met koffie.

We besluiten het verder rustig aan te doen maar wel door te rijden.

Ook de (nieuwe) weg door de Ardennen is bijna leeg. In no-time zijn we Brussel voorbij. We stoppen even in Kontich en eten daar in de locale snackbar een patatje.

Daarna is het nog maar twee uurtjes naar huis. Om iets voor negen komen we aan. We gooien de auto leeg, drinken een glas en gaan lekker slapen in ons eigen bed.

Ciao bella Italia