reizen
Naar Italië – III – Valpantena

Naar Italië – III – Valpantena

Eerste bezoek aan Verona

Bij het wakker worden is de lucht nog bewolkt. Al gauw breekt de hemel open en zien we het eerste blauw. Ook de zon komt er steeds vaker door.

We ontbijten om 8:30 buiten op het terras. Pa Marco heeft alles voor ons klaargezet. Koffie, brood, taart, verse jam, kaas en vleeswaren, niets ontbreekt.

Na het ontbijt pakken we de auto en rijden we naar Verona. Op advies van Marco en Matteo parkeren we in parking Centro voor 1 euro per uur en op 5 minuten lopen van de arena. Dat spreekt ons Hollanders wel aan.

We wandelen door de stad en verbazen ons over de grote arena midden in de stad. Het is al behoorlijk druk. We zien 70 ingangen en zoeken ingang nr 1 van de arena, want die moeten we donderdag voor de toegang naar La Traviata ook gebruiken. De rode loper lag al klaar zagen we.

We bekijken het compacte historische centrum verder nog een beetje en drinken nog een kopje koffie op het terras van cafe Casa Mazzanti op de Piazza delle Erbe.

Lopend door de winkelstraten zien we toevallig nog het balkon van Giulietta waar Romeo tevergeefs stond te roepen. We zitten nog een tijdje op een bankje in de schaduw voor de arena en gaan tegen 14:00uur de auto halen. Op weg naar ons logeeradres doen we een famiglia supermarkt aan en halen spulletjes voor een verlate lunch. We lunchen op de kamer en zitten lekker in de tuin te chillen totdat er een enorme onweersbui voorbij komt.