reizen
Schotland-13 – van Skye naar Glasgow

Schotland-13 – van Skye naar Glasgow

DAG 13
Vaarwel Skye!

Ons verblijf op Skye, in het heerlijke rustige en authentieke typische huisje van Skye, zit er nu echt op. We staan vroeg op, het weer is goed. We ontbijten stevig en pakken de spullen in de auto. Tegen kwartvoornegen rijden we weg uit Kensaleyre. Eerst richting Portree en dan via Fort William en Loch Lomond naar Glasgow.  We hebben 355km voor de boeg. Alles gaat vlot. Het is inmiddels bewolkt maar droog. We zien nu meer van het oosten van het eiland dan op de heenweg. Toen was het donker en grauw en regende het flink. Nu is het droog en af en toe piept het zonnetje door de wolken.

Eilean Donan Castle en Fort William

We passeren weer het mooie Eilean Donan Castle en maken er een laatste foto. Tegen het middaguur zijn we halverwege in Fort William, we lopen door de winkelstraat en kopen in een lokale distileerderij een fles Navis Dew Schotse whisky. Hoe verder we naar het zuidwesten rijden hoe beter het weer wordt. Vooral de prachtige Black Mountains en de enorme vlaktes daar maken grote indruk op ons.

Loch Lomond

Aan het mooie Loch Lomond picknicken we op een bankje aan het water in alle rust. Heel relaxed. Tegen 16:00 zijn we in Glasgow. We zoeken eerst maar eens ons hotel. Het blijkt op loopafstand van het centrum te liggen. Gelukkig maar! We checken snel in. De kamer valt wel tegen na zoveel rust en ruimte op Skye en in de Highlands. Alle muren en vloeren van de kamer lopen scheef en de badkamer zit verstopt in een kast.

We besluiten, na alle bagage op de kamer gezet te hebben, eerst de huurauto te gaan inleveren op het vliegveld. Dat gaat vlot. Snel en efficiënt. We stappen vervolgens op de speciale bus van lijn  500 die rechtstreeks naar het centrum van Glasgow gaat. We lopen nog wat door de winkelstraten, het is er ontzettend druk. Tegen zeven uur eten we wat in de buurt van het hotel, daarna gaan we uitrusten op de kamer en gaan vroeg slapen.