reizen
Schotland-12 – Wandelen in de Quiraing

Schotland-12 – Wandelen in de Quiraing

DAG 12
543 meter hoge plooiing in de Trotternish Ridge

Vandaag is onze laatste dag op Skye, morgenvroeg vertrekken we richting Glasgow. Het weer ziet er goed uit. Een prachtige gelegenheid voor  een  mooie wandeling in de Quiraing. Net voor dat we vertrekken komt er ineens een vrachtwagen voor de deur staan die de nieuwe wasdroger brengt. Hij is met 15 minuten weer weg en neemt de oude mee.

We gaan richting Quiraing, een prachtige hoog gelegen vlakte. Daar aangekomen beginnen we vol goede moed aan het traject van 2.8 miles. Net als vele vele naderen overigens. Het is er erg druk. Het begint bovendien hard te waaien, het wordt kouder en de lucht ziet er ineens dreigend uit. Ook vinden we de paden erg smal en de diepte direct naast het pad wel erg diep. We besluiten dan ook maar terug te gaan en elders te gaan wandelen. Dat wordt de “two brothers” wandeling. Een wandeling naar de kust waar twee broers ooit aanspoelden na een schipbreuk en er bleven wonen.

Daar ontmoeten we een man uit Birmingham die sinds kort op het eiland woont. Hij wijst ons op een plaatsje aan de kust verderop bij een ‘hydro-energy powerstation’. We rijden er naar toe en zien met eigen ogen de enorme kracht van water. Ooit leverde deze centrale alle stroom voor het eiland Skye. Tegenwoordig is er ook windenergie en zonne-energie op komst.

We doen nog wat boodschappen en dineren voor de laatste keer in ons huisje

1 gedachte over “Schotland-12 – Wandelen in de Quiraing

    • Auteur gravatar

      Leuk die beschrijvingen!
      We kunnen dat helemaal volgen. Schotland komt helemaal terug met prettige herinneringen.Ik krijg idee dat jullie net zulke prettige herinneringen zullen bewaren aan dit bijzondere land!
      Goede terugreis. Tot spoedig.
      + pa +

Reacties zijn gesloten.