reizen
Korte vakantie naar het Pas de Calais

Korte vakantie naar het Pas de Calais

Vandaag zijn we begonnen aan een korte vakantie naar het Pas de Calais. Vanuit Badhoevedorp zijn we over de A4 via de havens van Rotterdam en Bergen op Zoom in de richting van De Antwerpse haven gereden. Vandaaruit rijden we naar Brugge. Daar hebben we met een heerlijk bruin broodje op de vuist al lopend door de stad geluncht. Na twee uurtjes slenteren zijn we doorgereden richting Duinkerken.

Toevallig zag ik vanaf de snelweg in de buurt van Calais vanuit mijn ooghoeken een Cora Hypermarche. Dat was een mooie gelegenheid om te kijken of  ze de Twinings Vantage Darjeeling blikjes thee in de schappen hadden staan. Jawel hoor. De hele winkelvoorraad (10 blikken) is in de kar gegaan. Ook met een paar andere dingen hadden we nog succes.

Door vervolgens naar Leulinghen-Bernes, waar ons verblijf voor de komende nachten staat. Om 18:00 komen we daar aan. Prima ruim en sfeervol huisje in een piepklein dorpje. Tegen achten rijden we nog even naar de dichtstbijzijnde kustplaats, Wissant. Prachtig uitzicht over het nauw van Calais met aan de overkant de white cliffs of Dover.  We dineren in de lokale, zeer druk bezochte, friterie.