reizen
Naar Italië – VII – naar Montafia in de Piëmonte

Naar Italië – VII – naar Montafia in de Piëmonte

Naar Montafia tussen Asti en Turijn

We worden vanochtend dus wakker in een andere kamer van het zelfde huis. De verhuizing van kamer 4 aan de voorkant naar kamer 2 aan de achterkant is volledig verzorgd door de familie Trevisani. Op onze vaste tafel op het ontbijtterras staat nu niet het bordje met een 4 erop maar met een 2. Na het ontbijt pakken we de auto in en rekenen we af met Marco. We kopen nog wat van hun lekkere eigen gemaakte producten. 

Dan tikken we de route in op de planner. Die vertelt ons dat het 305km  is naar Montafia en dat we er drie uur over gaan doen. Tot Brescia richting Milaan en daarna over de E70 naar Torino en Fréjus. Tot onze verbazing begint de routeplanner na een uurtje (in de buurt van Piacenza) te roepen dat we van de snelweg af moeten en dat we er vanaf daar nog 3,5 uur over gaan doen. Een goed moment om niet alles wat Google ons zegt te geloven. We blijven stug de snelweg E70 volgen. Het wordt steeds rustiger en steeds worden we gesommeerd er af te gaan. We luisteren even niet en vertikken dat. Maar goed ook, want iedereen is kennelijk wel van de weg afgegaan zodat we bijna alleen op de snelweg rijden. We passeren zo een paar wegwerkzaamheden zonder enig probleem en zijn al na ruim een uur bij Asti om de E70 te verlaten en het laatste stukje over binnenwegen tot Montafia te rijden. Om twee uur zijn we er. We hebben ons nog nooit zo goed gevoeld door eigenwijs te zijn en vooral dat ook te blijven. We picknicken langs de kant van de weg in de buurt van Montafia. We zoeken en vinden in het dorp ons huis. Het ziet er veelbelovend uit.

We kunnen vanaf vier uur in ons huis, dus we besluiten eerst boodschappen te gaan doen in Villafranca, hier ongeveer tien minuten vandaan. Daar zit een grote Carrefour market. We slaan het nodige in en rijden terug naar het huisje. Om kwart over drie zijn we op onze bestemming. Na een telefoontje komt een zenuwachtige landlord, die sterk lijkt op Willem Vaarkamp, de deur openmaken en uitleg geven. Om vijf uur liggen we eindelijk voor het eerste deze vakantie in het zwembad. Heerlijk hoor, buiten is het 29gr. We zwemmen en zonnen en drinken een biertje. Daarna gaan we een snelle pizza (vegetariana en capricciosa met extra acciughe) eten in het dorp bij Don Chisciotte aan de Via Valle.

Thuis drinken we koffie, we genieten van ons mooie huis met tuin en zwembad en lezen nog wat.

Uitzicht op de kerk tegenover ons huis
Ons huis voor de komende week