Kefalonia IV

DONDERDAG 5 AUGUSTUS 2010
‘S Avonds met de auto richting Argostoli gereden langs de kust. Lassi is het Zandvoort van Kefalonia. Daar moet je dus niet zijn. Wat een vreselijke kattenkermis. In Argostoli is het ook druk maar daar is een haven en dat geeft een ander sport bedrijvigheid.

VRIJDAG 6 AUGUSTUS 2010
Lang uitgeslapen en veel gezwommen en gelezen. Tineke ontdekt de iPad bij gebrek aan papieren boeken leest ze nu Het Diner van Herman Koch, op de iPad. Thuis ”s avonds restjes gegeten.

ZATERDAG 7 AUGUSTUS 2010
Vroeg opgestaan om met z’n tweeën de burcht van Kastro, genaamd Agios Gergios, te bekijken.
https://www.youtube.com/watch?v=rIVQiElCfp0

Een heel oude burcht die op een hoge berg ligt vanwaar je over heel Kefalonia kunt kijken. Een strategische plaats dus die ook in de historie van het eiland een belangrijke rol heeft gespeeld. Nu niet meer dan een ruïne maar nog zeker de moeite waard. Daarna door naar een klooster aan de voet van de berg met een mooi altaar en prachtig met goud geborduurde kavuizels. Tot slot deze ochtend de daarnaast gelegen myceense graftomben bezocht. Bij thuiskomst 11:30 zijn de kids net wakker en blijkt de stroom in het hele dorp te zijn uitgevallen. Heeft dat te maken met de kleine aardschokken die we af en toe voelen of is dat ook normaal.

1 gedachte over “Kefalonia IV

    • Auteur gravatar

      hartstikke leuk om te zien ! ook het youtube filmpje! wat is die techniek toch prachtig! we kunnen het zo helemaal meemaken. jullie genieten er wel van. ga zo door !
      hier gaat het wisselend met up en downmood. dat is lastig als het bij beiden tegelijk komt. gelukkig is dat hoogst zelden. op dit moment gaat het best redelijk. we komen er wel uit. gisteren zijn we naar reeuwijk geweest voor de verjaardag van eveline. het was gezellig en ma heeft dat goed doorstaan. later wel moe. we waren alleen. we zullen niet naar de BBQ kunnen gaan met veel mensen. dat is toch wel link nu.
      groetjes,
      +pa+

Reacties zijn gesloten.