Kefalonia III

DINSDAG 3 AUGUSTUS 2010
Vandaag lijkt alles in Griekenland, en daardoor ook bij ons, weer een beetje normaal. Benzine, fruit en groente zij weer volop te krijgen, dus tijd om er eens op uit te trekken. Sami, een oude vissers-enhavenplaats waar de Romeinen al volop aanwezig zijn geweest was ons doel. Via een mooie maar wel steile bergweg (de hoogste berg op Kefalonia, de Enos is maar liefs 1600 meter hoog), bereiken we het onderaardse meer van Mellisant. De topattractie van Kefalonia. Leuk, aardig, maar niets bijzonders als je Padirac of zo kent. Dat was dus met een half uurtje bekeken. Daarna door naar Sami zelf. Even geflaneerd langs de boulevard en daarna heerlijke lunch bij Captain Corelli (jawel de film is hier opgenomen). Speciaal op verzoek van Tineke zij n we doorgereden naar Antisamos beach. erg mooi gelegen, maar er waren wat meer mensen ook op het idee gekomen zal ik maar zeggen. Uiteindelijk weer op huis aan, via de op de heenweg al gespotte kerk/ klooster van de heilige Gerassimo, en de daarbij behorende cave coöperatieve ( daar namen we heerlijke robola witte wijn mee. Tegen 17:00 waren we terug in Partia. Daarna heerlijk afgekoeld in zee waar ik Tineke de basisbeginselen van het duiken heb geleerd. Ze werd steeds enthousiaster over de prachtige vissen die je onderwater tegenkomt.
Na een luchtig saladediner en een goed gesprek met Aline over de zin van het leven en de betekenis van het welvoelen, keert ieder moede te bed.

WOENSDAG 4 AUGUSTUS 2010
Al vroeg wakker vandaag. Kids slapen nog als Tineke en ik brood gaan halen in het dorp en vervolgens op de terugweg even een paar kleine weggetjes inschieten. Zo staan we ineens aan zee voor een prachtige rots.

Na het ontbijt beslotyen we de rest van de ochtend te chillen. Lezen, schrijven en lekker luieren. Na de lunch zij Tineke en de kids naar ons privestrand vertrokken. Ik dacht er nog een siësta aan vast te knopen maar Audax gooide weer eens roet in het eten. Telefoontjes, voice- en emails verhinderden de gewenste rust. Na afhandeling van de problemen vertrok ik ook naar het strand om daar een heerlijke duik te nemen. Duikbril en snorkel op en genieten van de onderwaterwereld. ’s Avonds zijn we gaan eten in het lokale restaurant van ons dorpje Spartia. Heerlijk menu van het huis, Warme Griekse groente, eigenlijk zoals je die ook in de Mousaka vindt, en vervolgens zeebaars.

2 gedachten over “Kefalonia III

    • Auteur gravatar

      dank je wel voor de verslagen. jullie vermaken je wel zo te zien.
      het gaat hier ook wel redelijk goed. ma heeft gisteren de hele dag bloedtransfusie gekregen en ze voelde zich daar niet zo lekker bij.
      het zou een opkikker moeten zijn, maar het is dat bepaald niet. vandaag ging het wel weer, maar het is nog niet zo goed als voor de transfusie. misschien komt dat nog. ze ziet er wel beter uit. maar kleur in het gezicht.
      veel plezier verder !!
      +pa+

    • Auteur gravatar

      Leuk jullie belevenissen te lezen en de foto’s te bewonderen. Je maakt er echt werk van. Veel vakantie genoegens toegewenst.
      Groeten,
      Lotti.

Reacties zijn gesloten.