reizen
Naar Italië – XII – Don Bosco – Tre Colline – Egizio

Naar Italië – XII – Don Bosco – Tre Colline – Egizio

Markt in Castelnuovo Don Bosco, Wijnhuis Alle Tre Colline en Turijn, Museo Egizio

Vanochtend was het wat heiig en bewolkt. Goede reden om een marktje te bezoeken en wat wijn in te slaan.

We willen vandaag naar Castelnuovo Don Bosco, daar is een redelijk grote streekmarkt op donderdag. Eerst stoppen we nog even bij het centrale watertappunt in Montafia. Voor 5 cent per liter kun je bronwater halen.

In Castelnuovo zien we een best grote streekmarkt met heel veel groenten- en kledingkramen. We kopen een polo shirtje en een hemdje en wat knoppen voor op de kast thuis.

Watertappunt in Montafia
Markt in Castelnuovo Don Bosco
Markt in Castelnuovo Don Bosco
Markt in Castelnuovo Don Bosco

Tegen het einde van de ochtend rijden we door naar Albugnano naar het wijnhuis Azienda agricola Alle Tre Colline. We worden erg en oprecht vriendelijk ontvangen door de eigenaresse. We mogen alles zien van het wijnproces, ze zijn bezig de sauvignon nu te oogsten en te persen. We proeven verschillende typische rode wijnen van de streek. Van de Albugnone DOC superiore en de Albarosso nemen we een doosje mee. Ook wagen we ons aan een flesje van hun eigen grappa.

We rijden door de heuvels met een prachtig wijds uitzicht terug naar Montafia. We lunchen en lezen wat.

Alle Tre Colline - Località Vezzolano 60 Albugnano (AT)
Alle Tre Colline

In de namiddag rijden we nog eens naar Turijn. We willen daar in ieder geval het Museo Egizio bezoeken. Een museum vol met Egyptische (roof)kunst. Wel erg mooi.

We drinken even na sluitingstijd van het museum (18:30) een  biertje op het terras naast het museum aan het Piazza Alberto Carlo en tegenover het enorme uit rode baksteen opgetrokken geboortepaleis van Vittorio Emmanuelle II, de eerste koning van het verenigd Italië.

Na het biertje, dat zoals hier gebruikelijk met een klein snackje wordt geserveerd veeg ik m’n mond af met het servetje en zie de naam Pepino’s er op staan. Pepino’s is de plek waar ze het lekkerste ijs van Italië hebben zegt men. Dat moeten we dus wel even proeven.

Ieder een coupe van 2 smaken. Chocolate nero en Lampone voor mij en Limone en Frutti di Bosco voor Tineke. Heerlijk ijs dat is zeker.

We wandelen nog wat door het centrum en besluiten een pizza te eten bij een tentje in een zijstraatje van de Via Po. Tegen half 10 stappen we in de auto. Op zoek naar een benzinestation dat nog open is. We kunnen nog maar 30km volgens de teller. Uiteindelijk vinden we een selfservice en gooien ‘m vol. Om half elf zijn we, na een rit door de duisternis, terug in Montafia. 

Het balkon van Giullietta