reizen
Naar Italië – IX – Turijn

Naar Italië – IX – Turijn

Bezoek aan Turijn

We staan op en ontbijten met yoghurt en muesli. We gaan vandaag naar Torino. Hier zo’ drie kwartier vandaan. We mijden de snelweg om zoveel mogelijk van het landschap te zien.

We zetten de auto in de parkeergarage Vittorio Veneto aan de rivier  de Po bij het begin van het oude centrum. Dat gaat allemaal makkelijk. Turijn is breed opgezette straten en pleinen.

Via de Via Po lopen we onder de kilometers lange gallerijen door naar het Piazza Reale. We bekijken de barokke San Lorenzo kerk die helemaal verstopt gaat in de huizen eromheen.

Ook het Palazzo Madama is de moeite waard aan een kant een kasteel en aan de andere kant een paleis. Ook op het plein nog het koninklijk paleis van dee heren van Savoy.

We kopen een petje tegen de felle zon in de Via Garibaldi en bij Iliad scoren we een sim-only kaartje met 120gb data omdat de wifi zo slecht is in ons huis.

We lunchen in een van de oude wijken, waar de straten wel smaller zijn overigens en lopen naar Palazzo San Carlos. Voor een bezoek aan het Egyptisch museum zijn we te laat, dat gaat precies om 14uur dicht. We lopen er om 5 voor twee langs.

Dan maar langzaam aan terug naar de auto en later deze week misschien nog eens terug te komen voor het museum. De toren Mole Antonelliana zien bekijken we nog even. Het symbool van Torino voor de architectuur.

Tegen vijven zijn we weer thuis en nemen een lekkere duik en een biertje. We eten brood omdat we stevig geluncht hebben.

Tineke gaat vroeg slapen, ik kijk op de ipad nog de samenvatting van de F1 race op Zandvoort en het aansluitende F1-cafe. Wat een vreugde en plezier in Zandvoort. Hulde aan Max Verstappen een sportman met zo’n standvastig karakter zien we niet vaak in dit Land