reizen
Naar Italië – I – Ulm

Naar Italië – I – Ulm

1e etappe: naar Ulm

17 ℃

We vertrekken om 7:45 met een volgepakte Saab richting de zuid-Duitse plaats Ulm (750km) onze eerste tussenstop tijdens onze Italiëvakantie.

We hebben Sambo gisterochtend al naar zijn hotel in Purmerend gebracht. Via facebook kunnen we zijn verblijf daar volgen.We rijden over Arnhem en Oberhausen richting Keulen en Frankfurt. Het barst werkelijk van de wegwerkzaamheden. De Duitsers hebben hun wegen ernstig vernachlässicht mag ik wel zeggen. Dan begint het tot overmaat tot ramp ook bij Oberhausen al te regenen. Dat stopt niet meer tot in Ulm. Vermoeiend rijden. Soms is er geen hand voor ogen te zien en blijft er veel water op de weg staan, gevaar voor aquaplaning dus.

Tegen 17:00 zijn we eindelijk in Ulm bij ons hotel (kamer 25 op de 3e etage met blik op de Donau) Am Rathaus. Midden in het oude centrum en vlak aan de Donau. We checken in en lopen een stukje, daar zijn we wel aan toe. Voor het hotel staan een paar electrische stepjes. Die gaan we natuurlijk wel even proberen. Zie de filmpjes en de foto’s.
We eten bij Gaststuben im Zunfthaus der Schiffleute een lekkere Wiener schnitzel mit pommes en een lokaal weizenkruidenbier. De dames in de deerndljurken met open schap doen hun best om het ons zo plezierig mogelijk te maken. We lopen via de Munster van Ulm (mega grote domkerk) terug naar ons hotel en vallen snel in slaap.