reizen
Moab-Arches

Moab-Arches

Dag 14 – Moab Arches National Park -> Grand Junction

Gisteravond aangekomen in Moab op onze RV site. Mooie site met eigen grasveldje en BBQ. Ook lekker zwembad, dat was hard nodig na een mooie maar wel warme dag in Monument Valley.

Vandaag breken we op en gaan we het Arches national park bekijken. We zien de beroemde balanced rock en besluiten een klim te maken van drie uur naar delicate arch; 2,5 km lang en meer dan 150 m hoogteverschil overbruggen, veel water mee dus en werkelijk allemaal drijfnat van het zweet.

Het was de inspanning echter meer dan waard. We hebben uiteindelijk een prachtig uitzicht op en staan pal naast, en zelfs voor de foto onder, de delicate arch. De foto’s zullen het wel bewijzen. Voor we beneden waren was het twee uur.

Nog even het visitor center en vervolgens binnendoor langs de Colorado naar Grand Junction. We eten onderweg bij Wendy’s en schuilen daarbij gelijk voor een enorme donderbui met heel veel wind. Tien minuten later is dat over en vervolgen we onze reis. De laatste 24 mile van vandaag. Geen Camping gereserveerd, dat blijkt kiele kiele. De KOA in grand junction is eigenlijk vol vanwege de peachfeesten in de buurt. We kijken de beheerders nog eens lief aan, en dan blijkt er toch nog wel een plekje, het wordt wel betitteld als de meest ugly place of the site, maar dat doet ons er niet toe. We staan binnen no time en duiken in het zwembad om op te frissen, daarna een heerlijke douche en wat geborreld bij de camper. Tineke en Christijn doen de was en zorgen voor het eten.

Morgen gaan we richting Palisade, hier vlakbij waar oogstfeesten zijn, leuk om mee te maken. Daarna proberen we door te rijden naar Breckenridge, om van daaruit nog wat van de Rocky Mountains te zien