reizen
Grand Canyon

Grand Canyon

dag 11 – Grand Canyon Village

Vanochtend waren we tegen 7 uur wakker. Na een rustig ontbijt onder de dennenbomen zijn we met de blauwe shuttlebus naar het visitorcenter gegaan. Vandaaruit met de oranje bus naar de meest oostelijke uitkijkplaats, YakiPoint.

Vanaf daar terug naar Matherpoint en vandaaruit gelopen naar Yavapai geology museum alwaar het geologisch museum en uitzichtpunt met verrekijkers zijn. Ook troffen we een officiële US-ranger die een half uurtje een praatje hield over het ontstaan en het gesteente van de GC, erg interessant.

Vervolgens met de bus terug naar de Market plaza, een broodje gegeten en wat inkopen gedaan. We willen BBQ-en vandaag. Het is warm, 32gr, maar niet te, af en toe bewolkt. Morgen is er kans op een thunderstorm. Wij zijn dan op weg naar het noord-oosten.

We denken er over onze twee dagen aan Lake Powell over te slaan en meteen door te gaan naar Monument Valley om daarna naar Moab door te gaan. We willen aan het einde nog een paar dagen in de Rocky Mountains staan om bij te komen en misschien een extra dagje Denver te doen.

Inmiddels zijn we bij de camper en hebben alles in huis om lekker te BBQ-en. Iedere plek heeft zijn eigen prive-BBQ. Dat gaat goed totdat we de eerste druppels voelen en donderslagen horen. Alles wordt naar binnen verplaatst. We eten vervolgens heerlijke worstjes en steak en gaan niet al te laat slapen.