Lang geleden en nu naar Kefalonia – Griekenland

Veel te lang geleden hier geweest om te bloggen. Nu met de nieuw iPad gaat het allemaal nog makkelijker.

EEN REIS NAAR KEFALONIA

VRIJDAG 30 JULI 2010
Al heel vroeg op (03:00) om vlucht HV961 van ons typisch Hollandse Transavia naar Argostoli-Kefalonia te halen. Iets voor vieren zaten we gevieren in de nachtbus naar Schiphol. Na een kwartiertje stevig doorkarren waren we daar. Meteen maar naar de lugage-dropoff en door de douane. Nog snel een paar taxfreeshops bekeken en vervolgens al boarden. Om 05:35 gaf gezagvoerder De Vries via de speaker door dat we zouden vertrekken. Even later liet hij echter weten dat ons slot pas om 05:50 openging. Om 06:00 dan toch echt opgestegen. De eerder aangekondigde vliegtijd van 2:50 bleek veel korter. Na keurig verzorgd te zijn door een iets te oude stewardess en een iets te vrouwelijke stuward stonden we al om 08:30 aan de grond op Kefalonia. Nog lekker ouderwets via de vliegtuigtrap naar beneden en vervolgens de ietwat primitieve ontvangsthal in. Voordeel van deze kleinschaligheid, er stond slechts nog een ander toestel, dat de koffers er snel zijn. Ook dat ging dus soepel. Maar nu de huurauto zoeken en vinden. Avis zat natuurlijk net buiten het terrein van het vliegveld. Enfin na een kwartiertje was ook dat gepiept. In onze kanariegele sportfiat met de achterklep open, anders gingen vier koffers echt niet mee, op weg naar Vigla Village. Oh ja, we kregen van het verhuurbedrijf nog geen halve tank benzine. Vanwege de staking van de vrachtwagenchauffeurs is er nergens een druppel te krijgen. Via allerlei kleine, grote, slechte en hele slechte weggetjes hebben we uiteindelijk ons doel bereikt. We werden hartelijk welkom geheten door Anna, de uitbaatster van de tent. Hieronder een eerste impressie.
Onder leiding van Anna hebben we het terrein verkend en bezit genomen van ons appartement. De rest van de dag wat rustig aangedaan. Een lekkere koele duik in het zwembad genomen en wat gelezen en natuurlijk de iPad geprobeerd. Ze hebben vrij Wi-Fi. Daarna bij Carrefour de eerste levensmiddelen ingeslagen. Om een uur of acht zij. We gaan eten onder de pergola van een restaurant pal tegenover het complex van Vigla Village. Huisgemaakte mousaka gegeten. Was prima te doen en de kok (de oude moeder) glinsterde bij het in ontvangst nemen van de complimenten van oor tot oor. terug gewandeld en vroeg naar bed.

ZATERDAG 31 JULI 2010
Eerst maar eens lekker uitgeslapen. ’t Was warm vannacht. Halverwege de nacht de balkondeuren opengezet. Dat bracht de nodige verkoeling. Na het late ontbijt zijn we met z’n allen naar het strand gegaan. Via een mooi geplaveid maar zeer stijl pad zo’n 60 meter afdalen. Mooi strand en prachtig helder azuurblauw water. Heerlijk geluierd en gezwommen. Tineke, Aline en Christijn zijn zelfs naar een verre rots in zeen gezwommen. Zie foto hieronder.

Na het zwemmen een late lunch en even siësta. Om een uur of vier naar het zwembad getogen om heerlijk te zwemmen. Daar Anna aangeschoten met de vraag of de benzine-oorlog al voorbij is. Zij begint me een potje af te geven op de regering dat is niet mooi meer. Geen benzine te krijgen. But maybe tomorrow zegt ze. De regering heeft de Grieken belooft dat het leger zal worden ingezet als de chauffeurs niet gauw aan het werk gaan. Speciaal voor ons geeft Anna een adres van haar olieleverancier waar we morgen volgens haar zeggen echt wel wat benzine kunnen krijgen. Ze geeft aan dat we er wel vroeg moeten zijn anders is het weer op. Met een Italiaanse medegast en lotgenoot zonder benzine maak ik de afspraak dat we om 7:20 vanuit hier vertrekken om precies om 7:30 bij het benzinestation te zijn als ze opengaan. Via Google earthlink op de IPad bepalen we nauwkeurig de lokatie. Geloof het of niet maar die Italiaan heeft ook een iPad bij zich.

ZONDAG 1 AUGUSTUS 2010
Bij het benzinestation van Avin aangekomen staat er al een behoorlijke rij. Maar ik ben toch vrij snel aan de beurt en mag net als alle anderen voor maximaal € 30,- tanken. Daarmee is de tank voor driekwart vol en kunnen we in ieder geval weer rijden om boodschappen te halen. Uitstapjes zitten er nog niet in. Immers, wie weet hoe lang die staking nog gaat duren?

2 gedachten over “Lang geleden en nu naar Kefalonia – Griekenland

    • Auteur gravatar

      Nou dat is fijn

    • Auteur gravatar

      na je mailtje (verzonden vanaf mijn iPad!) heb ik kunnen lezen wat ik ondertussen al gezien (en in mijn handen gevoeld) had :
      PATRICK IS WEER HELEMAAL BIJ !!!
      lijkt me fantastisch apparaatje !
      trouwens ik had voor mijn verjaardag nog geen kadootje gehad van ma.
      ideetje om eens subtiel neer te leggen !
      in elk geval heb ik al gezien dat je er veel plezier aan beleeft. houden zo!
      groetjes,
      +pa+

Reacties zijn gesloten.